January 24, 2023 Кой е Илия Михайлов?
Нови Автори

Кой е Илия Михайлов?

Илия Михайлов завършва висше образование в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „История“, през 2000 г., образователна степен „магистър“. Вече 20 г. (от 2001 г. досега) работи като учител по История в СУ „Георги Брегов“ гр. Пазарджик, където учи 11 г. и завършва своето средно образование през 1995 г. Носител е на различни регионални и национални награди...
Виж още
May 13, 2022 AllMall представя издателство “ЛитДизайн”

AllMall представя издателство “ЛитДизайн”

Издателство “ЛитДизайн” е импринт на “Юдизайн БГ” ООД и въпреки крехката си възраст, все още няма и година съществуване, има в портфолиото си две книги - сборника с разкази на Гергана Христова “На върха на пръстите” и детската приказка на Вера Недялкова - Верита “Феята Пелота и омагьосаните хора”. Издателство “ЛитДизайн” съществува от месец май 2021 година, а в екипа му се състои от Мадлен Банчева - дизайнер и PR, Павлина Соколова - редактор отдел “Поезия”, Виктория Баръмова - редактор и коректор в отдел “Проза”, Ана Драг - редактор и коректор в отдел “Проза”, Теодора Николова - художник и Валентин Попов - Вотан - главен редактор и собственик.

Виж още
May 13, 2022 Кой е Явор Цанев?
Нови Автори

Кой е Явор Цанев?

Явор Цанев е роден в Русе. Учи във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и работи на различни длъжности в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ – Русе. От 2012 г. издава списанието за фантастика, хорър и крими „Дракус“. Собственик е на издателство „Гаяна“ и автор на няколко сборника с разкази, стихосбирки и два детски романа. Носител на множество национални награди за проза...

Виж още
Март 04, 2022 AllMall представя ЕНЕРГИЙНОТО ИЗКУСТВО на МИЛКА ПАВЛОВА

AllMall представя ЕНЕРГИЙНОТО ИЗКУСТВО на МИЛКА ПАВЛОВА

Енкаустиката представлява уникален вид техника за рисуване. Названието  на живописния похват произтича от старогръцката дума - ἐγκαυστική – буквално непреводимо, но представляващо производно от глагол със значение - горя, горещ.

Енкаустиката е рядък и специфичен вид живописна техника. Основният пластификатор на боите при този вид изобразително творчество е восъкът, поради което често тази техника е наричана и „восъчна живопис“. Това е и една ос основните причини картините, създадени по този начин да носят фееричното и приказно усещане на свобода и волен полет.

Боите, при рисуването с използване на енкаустика, представляват пигмент, разтворен във восък. Техниката на самото изобразяване е уникална и особено трудна, тъй като изисква да се работи в затворено помещение, като различните цветове на боите непрекъснато трябва да бъдат подгрявани до температура над точката на топене на восъка. Същото се отнася и за основата.

Виж още
November 25, 2021 Кой е Георги Връбчев сега, освен автор на новия сборник с разкази „Акорди“?
Нови Автори

Кой е Георги Връбчев сега, освен автор на новия сборник с разкази „Акорди“?

Георги Връбчев е роден в гр. София.  Семеен, с две деца. Завършва средното си образование в ЕГ “Бертолт Брехт” – гр. Пазарджик и висшето си образование в СУ “Св. Климент Охридски”, юридически факултет, специалност – право. Работи като нотариус. Членувал или членува в Съюз на българските писатели, Дружеството на писателите – гр. Пазарджик и Асоциация „Култура” – гр. Пазарджик, настоятелството на читалище „Развитие – 1873 г.” – гр. Пещера. Почетен член на Centro Artisti Salernitani, Салерно, Италия през 2014 г.

Първият му досег с литературата са опити в областта на поезията, по детски наивни, но с явно влечение към мерената реч. Продължава да пише поезия, към която с течение на времето се появяват и първите прозаични идеи и тяхната реализация на белия лист.

Освен автор на сборника с разкази „Акорди”(2021 г.), Георги Връбчев е автор на книгите „Някъде…там…някъде”, (2008 г.); „Заветът на викинга” (2017 г.) – свитък първи от „Ерик: сказание за силата”; “The Legacy Of The

Виж още
To Top