0%

Георги Връбчев е роден в гр. София.  Семеен, с две деца. Завършва средното си образование в ЕГ “Бертолт Брехт” – гр. Пазарджик и висшето си образование в СУ “Св. Климент Охридски”, юридически факултет, специалност – право. Работи като нотариус. Членувал или членува в Съюз на българските писатели, Дружеството на писателите – гр. Пазарджик и Асоциация „Култура” – гр. Пазарджик, настоятелството на читалище „Развитие – 1873 г.” – гр. Пещера. Почетен член на Centro Artisti Salernitani, Салерно, Италия през 2014 г.

Първият му досег с литературата са опити в областта на поезията, по детски наивни, но с явно влечение към мерената реч. Продължава да пише поезия, към която с течение на времето се появяват и първите прозаични идеи и тяхната реализация на белия лист.

Освен автор на сборника с разкази „Акорди”(2021 г.), Георги Връбчев е автор на книгите „Някъде…там…някъде”, (2008 г.); „Заветът на викинга” (2017 г.) – свитък първи от „Ерик: сказание за силата”; “The Legacy Of The Viking” (2017 г.) – scroll one from „Eric: a tale about the power”.

Стихотворението му „На Майка България” е включено в италианския поетичен сборник „L`ATTESA”/”Очакване”, издаден през 2012 г., както е и едно от петте на автора, спечелили му първо място на Международния литературен конкурс “Небесни меридиани“, гр. Бат Ям , Израел 2020 г. в категория „Поезия”. На същия конкурс Връбчев печели и второ място в категория „Проза” – с разказа „Тъгата”, включен в „Акорди”.

Разказът на Георги Връбчев, „Коледа”, освен част от „Акорди” печели първо място в категория - проза на шестнадесетото издание на международния конкурс “La Piazzetta” 2014, гр. Салерно, Италия и е включен в „Алманах „Нова българска литература” Проза 2014” на Фондация „Буквите”. Друг разказ от книгата „Акорди” – „Песента на глухара” е отпечатан в бр. 29/2015 г. на вестник „Словото” – печатен орган на Съюза на българските писатели и освен това печели второ място в категория - проза на осемнадесетото издание на международния конкурс “La Piazzetta” 2016, гр. Салерно, Италия. Специалната награда на Регион Кампания и трето място в категория - проза на седемнадесетото издание на международния конкурс “La Piazzetta” 2015, в гр. Салерно, Италия, Връбчев печели с друг свой разказ - „Стела” – един от скъпоценните камъни в съкровищницата на „Акорди”. Разказът „Пътят на Уил” е включен в сборника на издателство „Gaiana book&art studio” – „Вдъхновени от Краля”, 2014 г.;

Георги Връбчев печели приз и с разказ, който не е включен в сборника „Акорди”. Това е „Авалон”, който е отличен с трето място в категория - проза на деветнадесетото издание на международния конкурс “La Piazzetta” 2017, проведен в гр. Салерно, Италия – за разказа „Авалон”.

Стихотворението на Георги Връбчев „Слуга, лакей и роб” е включено в сборника „Смешен хоровод” (2018 г.) на Клуб на хумориста „Щастливеца” – гр. Пазарджик, а стихотворенията му „Юлско слънце” и „Миг” участват в инициативата „Българско слово без граници“ през 2019 г.

Връбчев е автор на текста на песента „Свети Тривелий” от албума на рок група „Епизод” „Великите владетели” (2019 г.), както и на „Сам” (2020 г.) – свитък втори от „Ерик: сказание за силата”, публикуван за свободно четене през 2020 г. на интернет страницата на автора.

Георги Връбчев има честта да бъде Председател на журито на Петнадесети регионален поетичен конкурс „Мелодия на сърцето”, организиран от Народно читалище „Христо Смирненски – 1889” – гр. Златица, проведен на 01.10.2020 г. – Международен ден на поезията и музиката.

Приет е за член на Съюза на българските писатели, секция „Белетристика” на 23.10.2020 г.